Анна Цолова коментира ситуацията около нейната бивша колежка Мария Цънцарова. Припомняме,

...
Анна Цолова коментира ситуацията около нейната бивша колежка Мария Цънцарова. Припомняме,
Коментари Харесай

Анна Цолова: Аз и семейството ми бяхме подложени на обиди и внушения, пращаха ми предмети с неприлична форма

Анна Цолова разяснява ситуацията около нейната някогашна колежка Мария Цънцарова. Припомняме, че през вчерашния ден водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов забрани на своите партийци да гостуват на Цънцарова. А предходната седмица сред нея и Костадин Костадинов породи спор в ефир. В своя коментар Цолова си спомня и за времето, когато и при нея са гостували партийни водачи и на каква офанзива, сходна на днешната против Цънцарова, е била подложена преди 11 години:

„ Оцапване на името, обиди, унижения, неистини, внушения, че работи за съперника и т.н. Това не е нов метод за сриване публицисти, които пробват да задават въпроси. От години е ясно какъв брой е мъчно (и на моменти невъзможно) публицист в народен ефир да има комфорта да си прави работата, т.е. да пита.

За задачата на очернянето на даден публицист, не работи обществено поръчителят. Правят го някои от неговите реализатори. Поръчителят дори може да излезе и да се възмути какъв брой е неприятно да се наскърбяват публицисти и какъв брой е значима свободата на словото.

В момента тече проведена офанзива против Мария Цънцарова. Защото преди време заяви една истина, а в това време си разрешава да пита. А аз ще си разреша да напомня нещо.

„ Работиш за американското посолство, т.е. работиш за колонизаторите и непознатите сили и не си почтен публицист “.

Подобни думи чух преди повече от 11 години в студиото на утринния блок на бтв от човек от тогавашното възобновление, итн, великолепие и така нататък – партия офанзива.

Изсмях се и признавам си, към момента не знаех, какво тъкмо значи това предпочитание за дискредитиране на името ми като публицист. Даже споделих, че не знам къде тъкмо се намира това посолство (така беше, не знаех).

Последваха няколко нападателни прояви на същите хора – навлизане в студиото, с цел да може да ми се връчи предмет с неприлична форма и всичко това да се види онлайн. Охраната на малкия екран тогава се оправи.

След въпроса #кой последваха клипчета с обиди и внушения, че работя за политическите и икономическите съперници на поръчителите.

Масово и проведено разпространяване на неистини в уеб сайтове и сайтчета. Включиха се и сякаш законни издания.

Снимаха и посочваха брачна половинка ми, майка ми, инцидентно попаднали в кадър другари и познати. И най-притеснителното – неведнъж снимаха и посочваха дребния ми тогава наследник – на разходка, на сладкарница, пред учебното заведение, в което учи, пред дома ни.

Имаше и безусловно навлизане в дома на възрастен родственик на брачна половинка ми в планинско село, за да се каже и покаже, че владея и неговата къща.

Последваха „ сигнали “ до разнообразни институции, още веднъж за да се оцапа името ми. Доказах, че нямам сестра, само че същите уеб сайтове и сайтчета не го написаха.

Пиша всичко това, с цел да напомня, че този развой е почнал от дълго време.

Когато политици от този жанр партии влизат в студията, е нужно да им се задават въпроси;

да се ревизират лъжите, които изричат и да се оповестява истината;

да не се разрешава безкритичното произнасяне на дезинформация и пропагандни опорни точки;

да се слагат събитията и обстоятелствата в подтекст.

За да не не помнят какво работи журналистът.

Не е елементарно, в случай че го правиш постоянно и задаваш въпроси и на други партии и техните водачи (поръчителите).

Не е елементарно и когато против теб седи събеседник, който е пристигнал в студиото, с цел да те залее с думи, да те унизи и уязви, да подмени действителността.

Не е елементарно и когато партийни водачи (и не само) пишат писма до работодателя ти, с цел да се оплачат от теб.

Когато един публицист не е самичък, може да се оправи.

Когато обаче остане самичък и медията не стои зад тила му – не е допустимо.

Желанието е журналистът да прави спа процедури на политиците. И да „ хапе “ единствено когато му се даде предписание и му се уточни зложелател.

Иначе отива в ютюб.

Но и там към този момент не е елементарно. Виждате какви способи се употребяват против Любо Жечев, поради неговите разкрития за великолепие и исторически парк.

Дано повече хора да имат очи за това, което се случва от години “, добавя Цолова в собствен коментар в обществените мрежи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР